matchball0001

Baggerslaget

Markforsvaret (baggerslag II) 

Udgangsstillingen

Spilleren står med parallelle fødder og vægten på forfoden. Kroppen er fældet forover og armene er let bøjede og peger fremad/nedad. Albuerne er foran knæene.

bagger1

Spillerens primære opgave (ud over at forhindre, at bolden rammer gulvet) er

  • at tage fart af bolden
  • styre boldens tilbagespring fra armene i retning af holdets hæverpunkt ved nettet.

Ad 1) Dette kan gøres ved at give efter i armene i kontaktøjeblikket. Spille med ”bløde” arme. Det lyder simpelt, men er det ikke.  Normalt hænger hurtige bevægelser sammen med hårde. Ved dette forsvarsbagger skal spilleren modtage en hurtig og hård bold med en kontrolleret blød bevægelse. Det kræver en del træning.

Udgangsstillingen Spilleren står med parallelle fødder og vægten på forfoden. Kroppen er fældet forover og armene er let bøjede og peger fremad/nedad. Albuerne er foran knæene.

.

En anden metode er at give bolden underskru ved boldkontakten. Det kan gøres ved at bøje ganske let i albuerne. Simpelt, men effektivt – når man behersker slaget.Ad 2) Baggerslaget korrigeres i skulderleddene. Ved at løfte højre skulder lidt springer bolden til venstre og ved at sænke højre skulder springer bolden til højre.

bagger3

Ved disse hårde og hurtige bolde skal spilleren blot rammes af bolden – ikke slå til den. Den energi, som bolden har fra smashet er som regel nok til at bolden springer frem og op mod nettet.

Ved bløde/langsomme bolde

Ved bløde angrebsslag (lobs, maskerede smash eller smash, der har ramt blokaden) er det nødvendigt for forsvarsspilleren at tilføre bolden energi, for at få bolden op til hæveren. Bolden spilles da ved at spilleren hæver skuldrene i kontaktøjeblikket og eventuelt tilfører yderligere energi/kraft ved en udstrækning af fod- knæ- og hofteled.

bagger4

 

 

Nedenfor er forslag til baggerslagstræningen.

2 mod 2 over nettet

På en ½ bane indenfor 3-meteren spilles en kamp med running score til 15. Der serves enten med almindelig serv eller fingerslag fra 3-meterlinien. Evt. på 2 baner.

Kort-kort-lang (3 spillere & 1 bold)

Opstilling:  A                B                      C
A spiller kort til B, der spiller kort tilbage til A, der spiller langt til C. A & B bytter plads. C spiller kort til A, der spiller kort tilbage til C, der spiller langt til B. C & A bytter plads….
I starten kastes bolden. Derefter med fingerslag. Hvis spillerne magter det, indføres også baggerslag og smash og pludselig er det rigtig volleyball!

Find forslag til træning af baggerslaget i søgefeltet eller ved at klikke på bjælkerne over teksten

581d5872-bd08-4ad8-b83a-ec8ef8f9dcd9

volleytræneren & volleytræning