matchball0018

Fingerslaget

Udgangsstillingen

Spilleren placerer sig sådan, at bolden vil ramme spilleren på panden. Fødderne er adskilt og en smule forskudt i forhold til hinanden. Knæene er let bøjede og hænderne er oppe foran panden, for at modtage bolden.

finger1

Boldkontakten

Bolden kontaktes lidt over og foran panden med en skålformet håndstilling. Albuerne peger skråt udad, men ikke mere end at spilleren kan se dem ud af øjenkrogen. Håndleddene er bøjet bagud og fingrene er let spredte.

finger2

Håndstillingen

Afstanden mellem pegefingrene er en smule større end afstanden mellem tommelfingrene. Tomlerne peger mod hinanden. Hænderne danner en skål svarende til boldens runding. Bolden spilles primært med tommel- og pegefingrene, mens de øvrige fingre støtter skålformen og kontakten med bolden.

finger3

Afviklingen

Allerede inden boldkontakten er spilleren begyndt udstrækning af knæ- albue- skulder- og hofteled. Bolden mødes altså i en bevægelse fremad og opad. Først i den sidste del af kontakten med bolden foretages en udstrækning af håndleddene. Bolden skal altså mødes med afslappede fingre, der tager kraften af boldens vej nedad og sendes af sted med afslappede fingre, der fungerer som støddæmpere.

finger4

Afslutningen

Spilleren fortsætter bevægelsen gennem bolden og afslutter slaget med helt udstrakt krop og strakte arme.

finger5

 

Find forslag til træning af fingerslaget i søgefeltet eller ved at klikke på bjælkerne over teksten

581d5872-bd08-4ad8-b83a-ec8ef8f9dcd9

 

volleytræneren & volleytræning