matchball0009

Serven

Underhåndsserven

Serven har ligesom i andre slagboldspil udviklet sig fra at være en spiligangsætter til at blive det servende holds første angreb. Dette har betydet, at servetræningen har fået en relativ stor opmærksomhed i de senere år. Man kan med rette også påstå, at hvis et hold ikke magter at serve tilpas svært og konstant, kan holdet få uhyre svært ved at vinde en kamp.

Den mest stabile serv, som også er let at lære, er underhåndsserven. I sin form minder den om badmintonserven.

Udgangsposition

Spilleren står bag baglinjen med fødderne i skridtstilling. Højrehåndede står med venstre fod forrest. Tæerne peger mod det punkt, serveren ønsker at ramme.Bolden holdes i venstre hånd foran kroppen ud for knæet.

Image3

Bevægelsen

Slagarmen føres strakt bagud langs kroppen og vægten lægges på bageste fod. Slagarmen svinges som et pendul fremad idet tyngdepunktet forskydes frem til forreste fod.

  Image4

Slaget

Bolden rammes skråt nedefra med åben spændt hånd. Bolden rammes under boldens ækvator med håndfladen (ikke fingrene) og armen svinges igennem bolden og spilleren fortsætter bevægelsen ved at tage et skridt frem med den bageste fod.

hånd1

Afslutning

Idet bolden rammes er spilleren i bevægelse fremad og opad (kroppen rejses), hvilket forøger den kraft, som tilføres bolden. Samtidig betyder det, at spilleren bevæger sig ind på banen og kan deltage i det efterfølgende spil.

 hånd2

Man kan også slå bolden med knyttet hånd. Derved forøges kraften, men præcisionen forringes. Bolden kan både rammes med de fire fingres knoflade eller med tommel- & pegefingrenes kant. Alle tre slagformers højde kan korrigeres ved at bøje i håndleddet.

Image6

 

Find forslag til træning af serven i søgefeltet eller ved at klikke på bjælkerne over teksten

581d5872-bd08-4ad8-b83a-ec8ef8f9dcd9

volleytræneren & volleytræning