Taktiske øvelser til 3-hæver

Aktivitet med * findes i videoversion. Find den i VIDEOTEK

 Ved 3-hæversystemet er det vigtigt, at spillerne forstår de muligheder, der ligger i systemet – og at de husker, hvornår der er centerangrebsmuligheder og hvornår der er mulighed for at angribe fra pos. 2. Det kan give stor uro, hvis ikke dette trænes specifikt.

4 & 4 fingerslag under bevægelse både fremad og bagover (4-mandsstafet)

  1. 4 spillere står på række med front mod baglinjen. Spilleren med bolden spiller fingerslag bagover til den næste spiller i rækken og løber om bag rækken og så fremdeles.
  2. Samme øvelse, men nu står spillerne med front mod nettet. Bageste spiller spiller fingerslag fremad til næste spiller i rækken og løber op foran.

Parvise fingerslag med fingerslag bagover

2 spillere står over for hinanden og spiller hver gang et kontrolfingerslag efterfulgt af en 180 graders drejning og et baglæns fingerslag til makkeren.

Split vision

4 spillere. 2 forsvars/angrebsspillere, en hæver og en igangsætter. Igangsætteren står på modsatte side af nettet og kaster en bold til de 2 modtagere. Samtidig viser igangsætteren med fingrene “1″ eller “2″ hvem, der skal hæves til. Hæveren skal altså først orientere sig om, hvem der skal hæves til efter at modtagningen er spillet. Rotér efter 5-6 bolde.

Transitionsspil efter blokade
Træneren står på den ene side af nettet. Spillerne (mindst 3 netspillere og en modtagningsspiller står på modastte side. Træneren kaster en bold over nettet fra pos. 2 eller 4, som mindst 2 af netspillerne blokerer efter. Bolden bliver spillet frem af forsvarsspilleren og hæveren vælger 1 af to løsninger til sit angreb.

1) Hæveren på pos. 2 (H2).  Blokade efterfulgt af hævning til pos. 3 (kort hævning) eller pos. 4 kanthævning.

2) Hæveren på pos. 3 (H3). Blokade efterfulgt af kanthævning til pos. 4 eller kanthævning (bagover) til pos. 2.

 

 

 

volleytræneren & volleytræning