8904128

Tekniktræning

Volleyball er et teknisk svært spil, hvorfor en stor del af træningen bærer præg af teknisk træning med mange gentagelser af de samme bevægelser. For at dette ikke skal blive alt for kedeligt og trivielt (hvorved indlæringen mindskes) gælder det om at variere træningen af de tekniske elementer uden at det går ud over kvaliteten.

På de følgende sider finder du beskrivelser og illustrationer af de grundlæggende teknikker. Desuden gives der forslag til, hvordan teknikkerne kan indlæres. Det er som sagt kun forslag . Hverken dækkende eller de eneste rigtige. Har du selv nogle øvelser, som fungerer – og vil du dele dem med andre – skal du være velkommen til at kontakte os.

Klik på menuen til venstre og find det tekniske element, som du søger. Skulle det ikke være nævnt, brug da søgefunktionen ovenover. Eller kontakt os.

 

Ekstra:

TEKNISK TRÆNING

Et par gange i løbet af sæsonen kan man bryde træningsrytmen med en lille uformel teknisk konkurrence. Her er et forslag til. hvad en sådan konkurrence kan indeholde:

 

Navn
1. runde 2. runde
Fingerslag
Baggerslag
Smash
Serv
Sum

 

Fingerslag

Stå i nøglehullet og slå den tilkastede bold op i kurven. 20 forsøg. Skriv resultatet i skemaet

 

Baggerslag

Modtag servede bolde op i boldvognen. 20 forsøg. Skriv resultatet i skemaet

 

Smash

Slå hævede bolde imod det afmærkede felt. 20 forsøg. Skriv resultatet i skemaet

 

Serv

Serv 20 bolde mod det afmærkede felt. Notér antallet af træffere i skemaet.

test

Spillerne går sammen 2 og 2 og løser opgaverne.  Alt efter hvor (om) der hænger en basketballkurv, kan du sikkert få plads til de 4 tekniske prøver på en volleyballbane

1/3 bane til serv - 1/3 bane til modtagning - 1/3 bane til smash

Hvis spillerne deles op i grupper á 2-3 spillere, kan du aktivere 8-12 spillere på en gang. En runde med 4 aktiviteter varer ca. 20 minutter. Giv spillerne et testskema og en blyant hver og send dem ud på to omgange tekniktest.

God fornøjelse!

581d5872-bd08-4ad8-b83a-ec8ef8f9dcd9

volleytræneren & volleytræning